Fodboldtur i Brasilien

Fodboldtur i Brasilien

Om turen

Magnus er inviteret til at prøvetræne 14 dage i Brasilien og jeg hans far er taget med. I denne blog vil vi forsøge at skrive om vores omlevelser her.

Goodbye awesome Brazil!

FodboldPosted by Lars Andersen Thu, October 23, 2014 20:55:56
So this will be my last blog about our journey to Brazil. The reason for this is in English is because there are so many people I have to thank for making this amazing journey possible. First of all thank you to Douglas and your fantastic wife Tania and your two kids Gabriel and Rafael for inviting us into their home, for showing us around in Sao Paulo and for bring us around in the car. I guess Douglas your GPS was not allways working, not when your wife was sleeping, but your are the captain so you know best right :-).
Douglas your where there to make sure that everything went perfect, you did the best job in the world. Tania we had a very nice friday together with you in the malls and the park, thank you for everything.
Gabriel you are such a nice little man, very smart and not shy at all, keep being in this way and you will achive lot in your life. Rafael thank you for letting us know everything about japanese pop music, allways smiling and a happy little kid.

Renato, when I first meet you, I thought you where just a happy guy running around. Now I know that you are a smart guy and I know you will achive your goals in life. Thank you of my heart for letting us stay in your appartment for such a long time, for always beeing happy and to be on time. Thank you for giving us the chance to learn a lot about your soccer school, for meeting the wonderful kids and trying to teach them a bit about soccer.

In Denmark we say that it can be very difficult to become friends with a danish guy, but once it has happend you will have a friend for life! and this is exactly how I feel for your guys. Please know that the door to mi casa wil allways be open for your guys.

There are so many others persons that helped us a lot, Max took us around int the train and Metro. Max thank you for everything, I hope you will succed with your dreams of becomming a proffesionel soccerplayer. Kaika and Igor also helped us a lot, good luck guy, I also hope you will achieve your dreams.

Thank you to Claudia, Renato s girlfriend, for cooking for us, for drivning us and for translating for us. You have been so kind to us and I really hope you can go with Renato to visit us in Europe one day. All the best in your business and in life.

Renato and Douglas Papai and Mamai, thank you for picking us up at the train station and for washing our clothes. You are such fantastic people.

Thank you to the volunteers at the school for comming around to translate for us, when we visiting the soccer schools. Especially to Gabriella that used a lot of her time with us, you did a fantastic job.

We meet so many other people that helped us, we never saw anyone that did not wanted to help us, what a amazing country.

So many of you guys might wonder how about Magnus and the soccer. Sandro the guy gave Magnus his finally evaluation, he like him very much as a player. He has some areas where he need to improve and Magnus will go home and work on them. Sandro is going to follow him, so we never know what is going to happend in the future. Magnus has learn a lot of this trip, because Brazilian players are very different than we are used to. If you can combine the best from the two cultures, I guess you can achieve a lot.

For me it has been a fantastic trip, so many thing I have seen. Sao Paulo is a very busy city and it is so hard to come around, because of the traffic and so many people around. For me the city is interesting because of the people that lives there, because evenhough they have a hard working life, they allways are smiling, that is really amazing.

Goodbye Brazil, you will allways have a big place in my heart.
Test kamp

FodboldPosted by Lars Andersen Tue, October 21, 2014 15:42:11
Mandag lykkedes det så at få sat en testkamp i værk. Renato sørgede for at skaffe spillere fra fodboldskolen, så Magnus kunne få en chance for at vise sit værd i en 11 vs 11 kamp. Problemet var bare at Renato´s hold fra RScoccer var 1-2 år yngere end Sandro´s spillere som Magnus har trænet med. Der skulle spilles på den bane som Magnus har trænet på, hvilket jo er en bane under vanskelige vilkår og Sandro valgte at sætte Magnus på RSoccer hold for at kunne se ham mod spillere af samme fysiske størrelse og kaliber. RScoccer kampede bravt, men var overmatchet. Magnus forsøgte at vise prøver på sin kunnen, men da hans hold smed bolden væk hele tiden var det jo ganske svært.

Hvad så nu? - Magnus forsætter med at træne med tirsdag og torsdag og Sandro vil så give ham sin evaluering på torsdag. Renato snakker om at Sandro som er certificeret af UEFA vil give Magnus et eller andet form for certifikat. Hvad det betyder har jeg ingen ide om, men vi må vente til på torsdag.

Uanset hvad så har vi fået det ud af det som vi kom for. En stor oplevelse og Magnus har lært en masse ved at spille under disse vilkår, mod spillere fra en anden kultur. At leve og bo sammen med disse mennesker istedet for bare at være turist er altså en kæmpe oplevelse.

Testkamp, Magnus spiller for RsoccerKamp for Fodboldskolen

FodboldPosted by Lars Andersen Sun, October 19, 2014 19:28:23
Det er nu søndag aften og vi har haft nogle meget hektiske, men utrolig sjove dage. Vi har nemlig boet hos Renato´s bror Douglas og hans familie. Fredag tog Douglas kone os ud og shoppe lidt. Det er nu ikke fordi der er noget særligt at spare i de store shoppingcentrer. Frokost på Subway det var noget der passede Magnus.

Frokost på Subway, Gabriel er vores oversætter når vi skal købe noget.

Bambus der er rimelige store

Tanya Douglas kone og Gabriel viser os rundt i en park

Lørdag var vi ude på den 5. fodboldskole og snakke lidt med børnene. Det var hyggeligt og vi kender jo efterhånden rutinen. Douglas tog med og denne gang brugte vi en del tid med børnene om at fortælle om Danmark og hvordan fodbold er organiseret i Danmark og de fik lov til at stille en masse spørgsmål om vores liv i Denmark. De var meget interesseret.

Bagefter tog vi over til en anden fodboldskole Portugise, hvor der var arrangeret kampe mod Renato´s fodboldskole RSoccer. Alle aldersgrupper var repræsenteret og derfor var der mange mennesker. Det var stegende varmt, men der blev stadig spillet en masse intense kampe. Kampene bliver spillet på baner af håndboldbane størrelse og der spilleres med varierende antal spillere. Nu har vi jo trænet mange af børnene fra RSoccer, så ALLE kom over for at hilse på os, samt forældre. Alle skulle have billeder med Magnus og en mor forsøgte at få sin datter til at invitere Magnus ud og var meget insisterende på at få hans telefonnummer. Douglas gav hende et falsk nummer, da han ikke orkerede at diskutere med hende, det var godt nok en sjov scene.

En medalje efter kampen, ikke så tit man få det som 17 årig i DK.

Magnus kamp giv over alt forventning, Rsoccer vandt kampen 2-0 og Magnus scorede begge mål. Det blev altså fejret med maner. Hver gang han havde bolden og lavede noget smart blev der jublet. Ja så har han jo prøvet at blive behandlet som en stjernespiller, det er der jo ikke så mange der kan sige, de har prøvet.

Sejren på 2-0 skulle fejres.

Hjemme hos Douglas havde vi lige 30 min og så skulle vi afsted for at se en af de andre store klubber spille nemlig Sao Paulo. Magnus havde det desværre skidt og blev hjemme. Douglas ven havde skaffet os Vip billetter og det var en stor oplevelse. Vi fik lov at gå igennem klubbens museum.
Selfie af Douglas og mig foran stadion

Med plads til 80.000 mennsker føles det lidt tomt når der kun er 23.000, men det er flot stadion. Kampens højdepunkt var da Sao Paulos målmand scorede på frispark. Det har jeg ikke set før. Han har scoret mere end 150 mål for klubben.


Søndag brugte vi sammen med Douglas familie, først i en stor markedshal med mange forskellige spændende frugter og alt muligt andet. Så besøgte vi en familie i deres sommerhus (manden var dansker) og så kørte vi ind til byen for at handle lidt. En fantastisk weekend, stort tak til Douglas, Tanya, Gabriel og Rafael hvor alle de ting som de har gjort for os, det vil vi aldrig glemme!
Magnus og Gabriel hygger ved poolen
Lidt andre frugt træer de har her i haven end vi er vant til

Første evaluering

FodboldPosted by Lars Andersen Fri, October 17, 2014 18:01:33
Dette indlæg skrives så fredag, hvilket betyder at den første fodboldtræningsuge er slut for Magnus. Desværre blev det ikke til nogle kampe for den agent som har denne skole. Han har dog lovet at prøve at arrangere en kamp i næste uge mod et af de større hold.
Efter træning gav han dog sit første evaluering af Magnus. Han synes han mangler lidt orienteringsans når bolden bliver spillet i luften og han mangler en smule teknik, når der bliver spillet under pres i små rum. Det er dog ting som kan trænes!. Han mener dog tilgengæld han er den bedste pasningsspiller af alle dem som han har i sin træningsgruppe. Hvad det kommer til at betyde ved vi ikke. Vi havde håbet på at han kunne komme til Santos og spille i næste uge. Dels fordi det er en stor klub og de har gode forhold og så kunne vi have mulighed for, at bo ved stranden og bo tæt på træningsfaciliteterne. Til gengæld havde vi så været en del alene og vi møder altså så mange fantastiske mennesker, som hjælper os hver dag og det er netop hvad livet i Brasilien er om. Når man ikke har så mange ting, så er det fællesskabet med andre mennesker som er drivkraften. Vi har boet i et fattigt kvarter og der holder de virkelig sammen.
Lige nu er vi hos Renato´s bor Douglas og hans kone. Vi har haft en dejlig fredag hvor vi har været ude at shoppe og se en hyggelig park. En shoppingtur og en tur i parken tager så lige 7 timer pga. trafikken.

I morgen skal Magnus spille kamp for Renato´s fodboldskole. Det er 7 vs 7 og jeg tror der bliver tryk på, så jeg tror det bliver en god oplevelse for Magnus.

Fyren til højre er Andrea og han er den træner som skal stå for holdet

Renatos og Douglas mor og far som hjælper os, samt en niece.


For fodboldnørder kommer lige et par ting omkring træningen. De drengene her ankommer så har de alle en tennisbold med. Så inden den rigtige træning starter så øver de sig i at jonglere med en tennisbold. Dette gøres for at fremme deres teknik. Kan man jonglere med en tennisbold, så føles en almindelig bold jo nærmest som en badebold. Ellers må man bare konstatere at de er utrolig passioneret og vil vise sig frem, da det for mange gælder deres fremtid. Nogle spillere har allerede været til prøvetræning i større klubber også i Europa. Nogle bliver så sendt tilbage og får at vide hvad de skal forbedre. Hårdt men de giver ikke så let op de unge mennsker her.


Kulturambassadører

FodboldPosted by Lars Andersen Thu, October 16, 2014 11:53:43
Vi har nu efterhånden fundet ind i en rytme, hvor dagene går sin gang. Om morgen fra 8-11 hjælper vi på en af de 6 fodboldskoler (jeg har faktisk fundet ud af at Renato har 8, de 2 ejer han sammen med nogle andre) og så om eftermidagen hjælper vi lidt til igen, men så skal Magnus til træning og det tager omkring 1½ time med tog.
På hvert fodboldhold på skolerne bliver vi præsenteret og der bliver forklaret hvorfor vi er der, som en slags kulturudveksling. Nogle gange træner vi børnene og nogle gange er det de brasilianske trænere og på den måde får vil alle nogle erfaringer.
Da ingen af trænere kan tale engelsk, så har nogle af de unge studrende fra en af de nærliggende skoler meldt sig som tolke. Selve om mange skoler er private, så er der mange frivillige som hjælper til på skolen. De unge mennesker som fungere som tolke er utrolige søde og meget glade for at kunne øve deres engelsk med os.Billeder fra nogle af de fodboldhold som vi har undervist.

Vi har tilbudt skolen at holde et foredrag om forskellen mellem vores kultur og den Brasilianske. Jeg tror de er meget interesseret i dette. Da de har mange engelsk studerende, så tror jeg de vil synes det er meget interessant.

Når Magnus og jeg tager til hans træning, så har vi tre drenge på hans alder, som sørger for vi kommer frem med tog og Metro. Det er et lidt snørklet system og derfor er det rart med nogle hjælpere. De er utrolig søde og elsker at synge, lave rytmer med hænderne og bare hygge sig.
De lange transport tider bliver brugt på musik, sang og andet sjov.

Et ting vi har lært er at man skal passe på når man skal af toget. På nogle stationer er der så mange som skal ind i toget, at de alle stormer ind i toget under høj larm. De vil alle gerne have en plads, så de nærmest slås om de få ledige sæder. Problemet er bare det så er svært at komme ud af toget fordi der er folk over alt. Så man må mase sig ud af toget og nærmest skubbe til folk for at komme ud. Det er helt vildt!


Her er iøvrigt et lille videoklip fra kampen vi så i weekenden. Bundholdet Palmerias fra den bedste række skulle have point og de vandt så 2-1 efter at have været bagud 0-1. Klippen her er fra da de scorede til 2-1.

Første træning

FodboldPosted by Lars Andersen Mon, October 13, 2014 21:12:29
Søndag blev en afslappende dag. Vi bor i Renatos lejlighed hvortil der er svimingpool og fitness, og supermarked ganske tæt på. Så det blev en super afslappende dag. Vi havde kun lige en smuttur for at hilse på Renatos 5 årige datter, som bor med sin mor i nærheden.

Renato har som tidligere nævnt 6 fodboldskoler. Mandag morgen var aftalen så at Magnus og jeg skulle hjælpe med at træne eleverne i 3 timers tid. Denne skole som var hans første han startede, er en futsal skole. Planerne var at vi skulle styre træningen. Det første hold elever var i alderen fra 11-15 år hvilket er et stort spring og vi forsøgte derfor at dele dem ind i 2 hold efter deres fysiske størrelse.
Det er mit indtryk at vores træningsform med forskellige tekniske øvelser og 1 mod 1 samt 2 mod 2 er lidt forskellig for den måde de træner på. De andre trænere talte kun lidt engelsk, men jeg forstod dog at de normalt hurtigt går over til at spille alm. kamp. Det var en god oplevelse og jeg tror at alle både trænere, elever, samt Magnus og jeg synes det var en god oplevelse. Det er dog mentalt hårdt, at undervise når du ikke kan sproget, men ok med kropsprog og et smil på læben og mine få spansk/portugiske gloser så gik det ok.

Magnus og jeg med det første hold elver fra 11-15 år.

Næste hold elever var omkring 6-7 år, så det var en helt anden boldgade. Nogle søde drenge, som simpelthen ikke kunne forstå vi ikke kunne tale portugisk :-). Også en god oplevelse og vi forsøgte med nogle simple tekniske øvelser og så fik de ellers lov at spille en masse kampe.

Efter træning fik vi lige lejlighed til at hilse på en skole, som Renato har et samarbejde med. Nogle af skolens elever kommer således på hans fodboldskole.

Vi fik nu mulighed for at komme hjem til hans lejlighed, spise og herefter tog vi så afsted til Magnus træning. En lille tur på et par timer, først med bil og så med Metro. Metro er heldigvis velfungende her i Sao Paulo og meget hurtigere end bil!.

Vi havde aftalt på forhånd at være mentalt forberedt på hvad som helst og det var nok vigtigt. For banen Magnus skulle træne på var godt nok en græsbane, men pga. manglende regn var det nærmere en jordbane. Magnus tog det helt afslappet, jeg var nok mere skuffet på hans vegne over at forholdene ikke var lidt bedre, men jeg var ikke overrasket.
Som det ses så var træningsforholdene ikke optimale

Denne træning er ikke organiseret af en klub, men af en fodboldagent, som træner drenge og så sender han dem videre til forskellige klubber, når og hvis de er klar. Sandro Orlandelli som han hedder har været i Arsenal mange år og har derfor en masse europæiske kontakter. Banen der blev trænet på er en kommunal bane og derfor i så dårlig stand.
Træning startede med at spillerene stod og jonglerede med en tennisbold, men resten af træning var meget europæisk.

Renato og jeg sidder og følger med i træningen.

Jeg synes Magnus klarede træningen fint, når man tænker på det varme vejr, baneforholdene og alt det andet. Nogle ting han helt sikkert kan tage med sig uanset hvordan det kommer til at gå.
Efter træningen fik jeg også mulighed for at hilse på Sandro. En superfin fyr, som lovede at komme med sin evaluering efter torsdagens træning. Han var dog en meget ærlig fyr og sagde også at måske var en type som Magnus ikke klar til Brasiliansk fodbold, da forholdene er så meget anderledes. Lad os se hvad der sker i løbet af ugen.Douglas, Renatos bror og vores oprindelige kontakt var også med til træningen og efter træningen tog han os med ud og shoppe og spise og sørgede for vi kom sikkert tilbage til lejligheden.

En sidste lille sjov episode jeg vil nævne var, at da vi skulle tage toget kl. 8 om aftenen var det så fyldt så vi måtte mase os ind og vi stod så tæt så man ikke kunne bevæge armene. Vildt ikke, jeg mener kl. 8 om aftenen.Velkommen til Brasilien

FodboldPosted by Lars Andersen Sun, October 12, 2014 11:15:02
Fredag tog vi så afsted til Brasilien. Fra KBH til Amsterdam og så en 11½ times flyvetur til Sao Paulo, som var vores destination. Da vi ankom skulle vi hentes af Douglas den Brasilianer som har været vores oprindelig kontakt person. I bedste sydamerikanske stil var der ingen i lufthavnen da vi dukkede op. Vi er heldigvis orienteret om at traffiken i Sao Paulo er fuldstændig vanvittig og ganske rigtigt, da jeg ringede til Douglas så var dette også årsagen til at han var så sent på den. Fra hans hjem kan det tage fra 30 min til 4 timer at komme til lufthavnen og i dag fredag var det altså så nærmere 4 timer, han måtte bruge for at hente os. Da Douglas ankom var det så et kaos, at finde hen til hans bil, han kunne ikke finde en parkeringsplads, men endelig lykkedes det os at finde ham. Jeg var mentalt indstillet på at altid er meget mere kaotisk her i Brasilien, og den indstilling er altså bare vigtig.
Hjemme hos Douglas blev vi præsenteret for hans familie to søde drenge Rafael og Gabriel og hans kone Tania. Utroligt gæstfrit, lejligheden var lille men Magnus og jeg fik lov at sove på drengenes værelse.
Vi fik snakket lidt om livet her i Sao Paulo. Lige nu er det meget kritisk i byen, her bor i nærheden af 20 millioner mennesker og på denne tid har de normalt regntid, men den er ude blevet i år og det betyder at vandresourcerne er meget knappe. Faktisk er de så knappe at de løber tør for vand om et par måneder. Nu er det så valgperiode så ingen politikere tør begynde at lave restriktioner, men alle i byen ved at situationen er yderst kritisk!.
Selfie af os sammen med Douglas

Efter en god nats søvn tog vi så lørdag morgen med hen for at se hans ældste søn Gabriel træne fodbold. Her i Brasilien så fungere ungdomsfodbold meget anderledes. Det vender jeg tilbage til i et separat indlæg her i bloggen.

Gabriel er 11 år og spiller så sammen med jævnaldrene. Da det er meget varmt her i byen lige nu, så var det jo lidt heldigt, at han allerede havde træning kl. 8.
Magnus, Gabriel og Douglas. Bemærk at Gabriel har danmarkstrøje på.

Lørdag blev en travl dag efter Gabriels træning, skulle vi så møde Douglas bror - Renato. Renato ejer 6 fodboldskoler i Sao Paulo og han er den som har formidlet kontakt til Magnus prøvetræning. Han har faktisk lavet lidt omtale af Magnus på sin hjemmeside.


Vi kørte derfor hen en af Renato´s fodboldskoler, hvor vi mødte ham og nogle af hans trænere og selvfølgelig en masser af hans unge spillere, som alle skulle trykke Magnus i hånden.

Efter denne lille velkomst kørte vi så hen til et andet fodbold anlæg, hvor Renato havde arrangeret en lille fodboldtunering med en masse af hans fodboldtrænere og ældre elever og så nogle venner. Magnus og jeg var på hold med Renato og Douglas og vi spillede kampe af 10 minutter. Hold da kæft hvor kan de drible, men skal altså stå tidligt op for at være med, ihvertfald den første halvdel af turneringen, så var det ligesom om at tempoet faldt og mange glemte at løbe hjem. Det var nu også ekstremt varmt og efter den første kamp fandt jeg hurtigt ud af, at jeg nok skulle skifte cerveza´erne ud med vand :-).
Efterfølgende stod den så på en barbecue (som Brasilianerne er fuldstændig vilde med) med et par enkelte cervezaer (dog ikke til Magnus).

Nu fik vi så mulighed for at sidde lidt sammen med Renato og finde ud af hvordan den træning som Magnus skal starte med på Mandag fungere. Renato taler ikke engelsk, så hans bror Douglas fungerede som tolk.
Det er sådan i Brasilien at der ikke er så mange klubber med ungdomsafdelinger sådan som vi kender det i Danmark. Derfor er der en masser personer som Renato som ejer nogle fodboldskoler (nærmest som vi kender det med danseskoler i Danmark). Renato har så en ven som har været fodboldscout i europa bla. i Arsenal som nu ejer et form for akademi i Brasilien. Til dette akademi finder han så spillere og træner dem og hvis de så er gode nok finder han en klub til dem i Brasilien. Det er så her Magnus skal træne mandag, tirsdag og torsdag og så vil han evaluere ham. Afhængig af dette må vi så se, hvor han skal spille ugen efter.

Efter dette lille møde kørte vi hjem til Renato, hvor vi skal bo ihvertfald den første uge. Renato og jeg forsøger så at kommunikere på lidt engelsk, lidt spansk, google translate og så med kropssprog, det fungere, men er naturligvis også lidt frustrende da vi gerne vil udveksle erfaringer især om ungdomsfodbold i vores to lande.

Udpakning og indkvartering varede dog ikke længe, da Renato og hans kæreste havde inviteret os til at se en fodboldkamp med en af byens hold Palmerias og da det lige var en smuttur på 2 timer (igen pga. trafikken), så skulle vi hurtigt afsted.
Tæt på stadion skulle vi finde en parkeringsplads til bilen og her var der en masse aggressive unge mænd som forsøgte at stoppe bilen. De ønsker nemlig at opkræve et gebyr for at finde en parkingsplads til en og betaler man ikke, så bliver de endnu mere aggresive. Så dem stopper man altså ikke for og de springer så til side lige i sidste øjeblik. Da bilen var parkeret fandt jeg så ud af vi ikke havde billetter, så vi skulle skaffe nogle og da køen var meget lang til billetter (selv om kampen nu var startet!), så valgte vi at købe nogle hos en billethaj. Den oprindelige pris til de billetter vi købte var nu ikke så dyr omkring 35 kr. Da vi fandt den port vi skulle ind af var der stadig mange mennesker som ikke var kommet ind, og det var lidt kaotisk. Ind kom vi så i midten af første halvleg og fik en ståplads sammen med mange af hjemmeholdets fans. Fodbold her er jo meget mere vigtigt for fansene end for os og da hjemmeholdet lå i bunden af den bedste række var en sejr ekstra vigtig. Desværre kom de bagud med 0-1, men efter et rødt kort til modstanderne, så fik hjemmeholdet lavet to mål og så gik folk fuldstændig amok.
Spillestilen er meget anderledes end i europa. Der er flere individualister, og de kan drible så det er helt vildt at se på og så laver de simpelthen så mange unoder også når bolden ikke er i nærheden. I Danmark var der nok uddelt 4 gange så mange gule kort i en kamp som denne!
Hjemme over midnat var vi mega trætte, så nu var det altså godnat efter 1½ meget begivenhedsrigt døgn i Brasilien.