Fodboldtur i Brasilien

Fodboldtur i Brasilien

Om turen

Magnus er inviteret til at prøvetræne 14 dage i Brasilien og jeg hans far er taget med. I denne blog vil vi forsøge at skrive om vores omlevelser her.

Velkommen til Brasilien

FodboldPosted by Lars Andersen Sun, October 12, 2014 11:15:02
Fredag tog vi så afsted til Brasilien. Fra KBH til Amsterdam og så en 11½ times flyvetur til Sao Paulo, som var vores destination. Da vi ankom skulle vi hentes af Douglas den Brasilianer som har været vores oprindelig kontakt person. I bedste sydamerikanske stil var der ingen i lufthavnen da vi dukkede op. Vi er heldigvis orienteret om at traffiken i Sao Paulo er fuldstændig vanvittig og ganske rigtigt, da jeg ringede til Douglas så var dette også årsagen til at han var så sent på den. Fra hans hjem kan det tage fra 30 min til 4 timer at komme til lufthavnen og i dag fredag var det altså så nærmere 4 timer, han måtte bruge for at hente os. Da Douglas ankom var det så et kaos, at finde hen til hans bil, han kunne ikke finde en parkeringsplads, men endelig lykkedes det os at finde ham. Jeg var mentalt indstillet på at altid er meget mere kaotisk her i Brasilien, og den indstilling er altså bare vigtig.
Hjemme hos Douglas blev vi præsenteret for hans familie to søde drenge Rafael og Gabriel og hans kone Tania. Utroligt gæstfrit, lejligheden var lille men Magnus og jeg fik lov at sove på drengenes værelse.
Vi fik snakket lidt om livet her i Sao Paulo. Lige nu er det meget kritisk i byen, her bor i nærheden af 20 millioner mennesker og på denne tid har de normalt regntid, men den er ude blevet i år og det betyder at vandresourcerne er meget knappe. Faktisk er de så knappe at de løber tør for vand om et par måneder. Nu er det så valgperiode så ingen politikere tør begynde at lave restriktioner, men alle i byen ved at situationen er yderst kritisk!.
Selfie af os sammen med Douglas

Efter en god nats søvn tog vi så lørdag morgen med hen for at se hans ældste søn Gabriel træne fodbold. Her i Brasilien så fungere ungdomsfodbold meget anderledes. Det vender jeg tilbage til i et separat indlæg her i bloggen.

Gabriel er 11 år og spiller så sammen med jævnaldrene. Da det er meget varmt her i byen lige nu, så var det jo lidt heldigt, at han allerede havde træning kl. 8.
Magnus, Gabriel og Douglas. Bemærk at Gabriel har danmarkstrøje på.

Lørdag blev en travl dag efter Gabriels træning, skulle vi så møde Douglas bror - Renato. Renato ejer 6 fodboldskoler i Sao Paulo og han er den som har formidlet kontakt til Magnus prøvetræning. Han har faktisk lavet lidt omtale af Magnus på sin hjemmeside.


Vi kørte derfor hen en af Renato´s fodboldskoler, hvor vi mødte ham og nogle af hans trænere og selvfølgelig en masser af hans unge spillere, som alle skulle trykke Magnus i hånden.

Efter denne lille velkomst kørte vi så hen til et andet fodbold anlæg, hvor Renato havde arrangeret en lille fodboldtunering med en masse af hans fodboldtrænere og ældre elever og så nogle venner. Magnus og jeg var på hold med Renato og Douglas og vi spillede kampe af 10 minutter. Hold da kæft hvor kan de drible, men skal altså stå tidligt op for at være med, ihvertfald den første halvdel af turneringen, så var det ligesom om at tempoet faldt og mange glemte at løbe hjem. Det var nu også ekstremt varmt og efter den første kamp fandt jeg hurtigt ud af, at jeg nok skulle skifte cerveza´erne ud med vand :-).
Efterfølgende stod den så på en barbecue (som Brasilianerne er fuldstændig vilde med) med et par enkelte cervezaer (dog ikke til Magnus).

Nu fik vi så mulighed for at sidde lidt sammen med Renato og finde ud af hvordan den træning som Magnus skal starte med på Mandag fungere. Renato taler ikke engelsk, så hans bror Douglas fungerede som tolk.
Det er sådan i Brasilien at der ikke er så mange klubber med ungdomsafdelinger sådan som vi kender det i Danmark. Derfor er der en masser personer som Renato som ejer nogle fodboldskoler (nærmest som vi kender det med danseskoler i Danmark). Renato har så en ven som har været fodboldscout i europa bla. i Arsenal som nu ejer et form for akademi i Brasilien. Til dette akademi finder han så spillere og træner dem og hvis de så er gode nok finder han en klub til dem i Brasilien. Det er så her Magnus skal træne mandag, tirsdag og torsdag og så vil han evaluere ham. Afhængig af dette må vi så se, hvor han skal spille ugen efter.

Efter dette lille møde kørte vi hjem til Renato, hvor vi skal bo ihvertfald den første uge. Renato og jeg forsøger så at kommunikere på lidt engelsk, lidt spansk, google translate og så med kropssprog, det fungere, men er naturligvis også lidt frustrende da vi gerne vil udveksle erfaringer især om ungdomsfodbold i vores to lande.

Udpakning og indkvartering varede dog ikke længe, da Renato og hans kæreste havde inviteret os til at se en fodboldkamp med en af byens hold Palmerias og da det lige var en smuttur på 2 timer (igen pga. trafikken), så skulle vi hurtigt afsted.
Tæt på stadion skulle vi finde en parkeringsplads til bilen og her var der en masse aggressive unge mænd som forsøgte at stoppe bilen. De ønsker nemlig at opkræve et gebyr for at finde en parkingsplads til en og betaler man ikke, så bliver de endnu mere aggresive. Så dem stopper man altså ikke for og de springer så til side lige i sidste øjeblik. Da bilen var parkeret fandt jeg så ud af vi ikke havde billetter, så vi skulle skaffe nogle og da køen var meget lang til billetter (selv om kampen nu var startet!), så valgte vi at købe nogle hos en billethaj. Den oprindelige pris til de billetter vi købte var nu ikke så dyr omkring 35 kr. Da vi fandt den port vi skulle ind af var der stadig mange mennesker som ikke var kommet ind, og det var lidt kaotisk. Ind kom vi så i midten af første halvleg og fik en ståplads sammen med mange af hjemmeholdets fans. Fodbold her er jo meget mere vigtigt for fansene end for os og da hjemmeholdet lå i bunden af den bedste række var en sejr ekstra vigtig. Desværre kom de bagud med 0-1, men efter et rødt kort til modstanderne, så fik hjemmeholdet lavet to mål og så gik folk fuldstændig amok.
Spillestilen er meget anderledes end i europa. Der er flere individualister, og de kan drible så det er helt vildt at se på og så laver de simpelthen så mange unoder også når bolden ikke er i nærheden. I Danmark var der nok uddelt 4 gange så mange gule kort i en kamp som denne!
Hjemme over midnat var vi mega trætte, så nu var det altså godnat efter 1½ meget begivenhedsrigt døgn i Brasilien.