Fodboldtur i Brasilien

Fodboldtur i Brasilien

Om turen

Magnus er inviteret til at prøvetræne 14 dage i Brasilien og jeg hans far er taget med. I denne blog vil vi forsøge at skrive om vores omlevelser her.

Første træning

FodboldPosted by Lars Andersen Mon, October 13, 2014 21:12:29
Søndag blev en afslappende dag. Vi bor i Renatos lejlighed hvortil der er svimingpool og fitness, og supermarked ganske tæt på. Så det blev en super afslappende dag. Vi havde kun lige en smuttur for at hilse på Renatos 5 årige datter, som bor med sin mor i nærheden.

Renato har som tidligere nævnt 6 fodboldskoler. Mandag morgen var aftalen så at Magnus og jeg skulle hjælpe med at træne eleverne i 3 timers tid. Denne skole som var hans første han startede, er en futsal skole. Planerne var at vi skulle styre træningen. Det første hold elever var i alderen fra 11-15 år hvilket er et stort spring og vi forsøgte derfor at dele dem ind i 2 hold efter deres fysiske størrelse.
Det er mit indtryk at vores træningsform med forskellige tekniske øvelser og 1 mod 1 samt 2 mod 2 er lidt forskellig for den måde de træner på. De andre trænere talte kun lidt engelsk, men jeg forstod dog at de normalt hurtigt går over til at spille alm. kamp. Det var en god oplevelse og jeg tror at alle både trænere, elever, samt Magnus og jeg synes det var en god oplevelse. Det er dog mentalt hårdt, at undervise når du ikke kan sproget, men ok med kropsprog og et smil på læben og mine få spansk/portugiske gloser så gik det ok.

Magnus og jeg med det første hold elver fra 11-15 år.

Næste hold elever var omkring 6-7 år, så det var en helt anden boldgade. Nogle søde drenge, som simpelthen ikke kunne forstå vi ikke kunne tale portugisk :-). Også en god oplevelse og vi forsøgte med nogle simple tekniske øvelser og så fik de ellers lov at spille en masse kampe.

Efter træning fik vi lige lejlighed til at hilse på en skole, som Renato har et samarbejde med. Nogle af skolens elever kommer således på hans fodboldskole.

Vi fik nu mulighed for at komme hjem til hans lejlighed, spise og herefter tog vi så afsted til Magnus træning. En lille tur på et par timer, først med bil og så med Metro. Metro er heldigvis velfungende her i Sao Paulo og meget hurtigere end bil!.

Vi havde aftalt på forhånd at være mentalt forberedt på hvad som helst og det var nok vigtigt. For banen Magnus skulle træne på var godt nok en græsbane, men pga. manglende regn var det nærmere en jordbane. Magnus tog det helt afslappet, jeg var nok mere skuffet på hans vegne over at forholdene ikke var lidt bedre, men jeg var ikke overrasket.
Som det ses så var træningsforholdene ikke optimale

Denne træning er ikke organiseret af en klub, men af en fodboldagent, som træner drenge og så sender han dem videre til forskellige klubber, når og hvis de er klar. Sandro Orlandelli som han hedder har været i Arsenal mange år og har derfor en masse europæiske kontakter. Banen der blev trænet på er en kommunal bane og derfor i så dårlig stand.
Træning startede med at spillerene stod og jonglerede med en tennisbold, men resten af træning var meget europæisk.

Renato og jeg sidder og følger med i træningen.

Jeg synes Magnus klarede træningen fint, når man tænker på det varme vejr, baneforholdene og alt det andet. Nogle ting han helt sikkert kan tage med sig uanset hvordan det kommer til at gå.
Efter træningen fik jeg også mulighed for at hilse på Sandro. En superfin fyr, som lovede at komme med sin evaluering efter torsdagens træning. Han var dog en meget ærlig fyr og sagde også at måske var en type som Magnus ikke klar til Brasiliansk fodbold, da forholdene er så meget anderledes. Lad os se hvad der sker i løbet af ugen.Douglas, Renatos bror og vores oprindelige kontakt var også med til træningen og efter træningen tog han os med ud og shoppe og spise og sørgede for vi kom sikkert tilbage til lejligheden.

En sidste lille sjov episode jeg vil nævne var, at da vi skulle tage toget kl. 8 om aftenen var det så fyldt så vi måtte mase os ind og vi stod så tæt så man ikke kunne bevæge armene. Vildt ikke, jeg mener kl. 8 om aftenen.